fbpx

Preston Hollow Residence

Dallas, Texas

Description

A large, floating pavilion roof hovers over the interior and exterior rooms of our Preston Hollow house.  This design was driven by the client’s desire to blur the line between inside and outside, while also providing a sense of privacy and seclusion from the street. There are multiple courtyards defined by large, frameless sliding glass panels and rough corrugated concrete walls. The house is open and light-filled.

 

Water plays a large part in the design of the house, and also links the exterior and interior spaces.  Beginning at the entry, a narrow channel flows through the house to the pool area beyond.  At night, lighting within this stream casts changing patterns on the textured walls.

 

Architect: Specht Architects
Landscape Architect: David Hocker
Interior Design: Magni Kalman Design
Contractor: Sebastian Construction

  • Similar Projects