fbpx

Barker

Lower Manhattan, New York

Description

Near Wall Street, in what was once the dim and claustrophobic attic and elevator rooms of a 1920s skyscraper, is now the open and light-filled offices of Barker. By clearing some walls and cutting a large opening in the floor, we transformed the space into an expansive work center that emphasizes communal problem solving and creativity.

 

“The overall effect is clean and a bit futuristic, while remaining accessible and comfortable, avoiding the sterility that can be found in many modern workspaces.”
– Scott Specht, principal architect

 

This type of modification in an older building is rare and took a good bit of engineering to make it work. This engineering is exemplified by a winding, sculptural stair that forms the centerpiece of the office and links the main lobby to the group work and dining areas above.

 

Architect: Specht Harpman

  • Similar Projects