Tag Archives: indeed.com architecture

Indeed.com Headquarters

Indeed.com is a data-driven company. Information, and the flow of information is the basis of what they do. Our goal was to find a way to represent this in architectural form — to create spaces that not only give the impression of a dynamic company that is highly connected and able to react to changes with great speed, but also to creatively represent the flows of data that form the core of the company.


We were able to meet these design challenges by creating public spaces that can change dramatically. The two-story lobby space is literally wrapped in huge screens that not only line the walls, but float overhead. These screens can create a multitude of immersive environments, from a calm forest, to a torrential data stream, depending on the mood and feeling desired. The screens flow from the lobby into the café, dining area, and work areas, linking the public and private areas of the office. The graphics are reemphasized in the reflections of the glass railings, walls and storefronts.

Architect: Specht Architects in collaboration with Spector Group & STG Design
Contractor: Novo Construction
Photography: Andrea Calo and Casey Dunn

The Mall Conversion

The Galleria, an upscale mall built in the Old Town district of Scottsdale, opened in 1991 to great fanfare, but struggled from the start and within a few years had closed its doors. It was empty for many years until it was eventually rebranded as a tech-oriented office facility. One space within the mall, however, remained a tough sell: an unusual bridge-like appendage that had housed a branch of the Le Cordon Bleu Cooking Academy. It had a long, narrow configuration and unusual window placements that made it difficult to easily convert to other uses.

 

We love the challenge of taking a hard-to-repurpose structure or parcel of land, and figuring out how to make it work. In this case, we converted this very odd “dead mall” space into to a vibrant new office facility for indeed.com. The varying qualities of light within the old mall allowed us to craft a procession through a series of work and recreation areas that each have distinct character and range from bright and sunny to shaded and relaxing.

 

New materials and forms chosen for the office reflect the local environment of Scottsdale. But the history of the mall wasn’t completely eliminated. Old and new are integrated into something vital and fresh. Rusted steel, terra-cotta plaster, and wood elements blend with the sage green 1990’s-era window and skylight frames forming a seamless whole. This is not a space that has the feeling of a retrofit or reluctant re-use, but dynamically embraces and celebrates its unusual nature.

 

Architect: Specht Architects in collaboration with Corgan Architects
Contractor: Novo Construction
Photographer: Corgan Architects