Tag Archives: Austin commercial architect

Indeed.com Headquarters

Indeed.com is a data-driven company. Information, and the flow of information is the basis of what they do. Our goal was to find a way to represent this in architectural form — to create spaces that not only give the impression of a dynamic company that is highly connected and able to react to changes with great speed, but also to creatively represent the flows of data that form the core of the company.


We were able to meet these design challenges by creating public spaces that can change dramatically. The two-story lobby space is literally wrapped in huge screens that not only line the walls, but float overhead. These screens can create a multitude of immersive environments, from a calm forest, to a torrential data stream, depending on the mood and feeling desired. The screens flow from the lobby into the café, dining area, and work areas, linking the public and private areas of the office. The graphics are reemphasized in the reflections of the glass railings, walls and storefronts.

Architect: Specht Architects in collaboration with Spector Group & STG Design
Contractor: Novo Construction
Photography: Andrea Calo and Casey Dunn

OXO International

Our design for the headquarters of OXO International was inspired by the rugged yet comfortable functionality of the company’s products.


Raw cork, cement board, finished maple, and sheet steel are the materials that form this warm and durable work environment. Light fixtures and shelving units were made with simple off-the-shelf parts, and existing surfaces, such as the industrial wood flooring and brick perimeter wall were left exposed.


OXO’s “Good Grips” line of housewares is prominently featured at the entry to the space. A custom display wall is fitted with operable shelves that can be configured to allow for a variety of presentation possibilities. Translucent panels at the back of the shelves allow glimpses of the products from within an adjacent conference room.


Architect: Specht Harpman
Photography: Michael Moran