Preston Hollow Residence

Dallas, Texas

Description

A large, floating pavilion roof hovers over the interior and exterior rooms of our Preston Hollow house (expected completion in mid-2018).  This design was driven by the client’s desire to blur the line between inside and outside, while also providing a sense of privacy and seclusion from the street. There are multiple courtyards defined by large, frameless sliding glass panels and rough corrugated concrete walls. The house is open and light-filled.

 

Water plays a large part in the design of the house, and also links the exterior and interior spaces.  Beginning at the entry, a narrow channel flows through the house to the pool area beyond.  At night, lighting within this stream casts changing patterns on the textured walls.

 

Architect: Specht Architects
Landscape Architect: David Hocker
Contrator: Sebastian Construction
Renderings: Frost Visualizations

  • Similar Projects

    Related Posts